lørdag 5. september 2009

Vintagekort - noen tips!

Vintage står ofte som et samlebegrep for det som er gammelt, litt romantiskt, slitt og brukt!
Krøllede, slitte papirer med svertede kanter, bruk av gamle elementer som boksider, blonder, perler og knapper fremhever stilen.
Papirene og pynten trenger ikke være gamle, en kan bruke forskjellige teknikker for å skape den gamle, slitte stilen:

1. For å få arkene til å se slitte ut er det lurt å rive kantene først, da kan en bruke et spesielt verktøy, en Paper Distresser , eller dra med en saks, eller bruke neglene!
Hvis en ønsker en virkelig slitt "look" krøller en hele arket til en liten ball i hånden å bretter det ut igjen. Hvis en har printet ut motivet på fotopapir kan en bruke en pussekloss, neglefil eller sandpapir å pusse forsiktig på motivet.


2. Det viktigste er kanskje å sverte, elde papirene slik at de ser gamle ut.
Til det kan en bruke f.eks. Distress Ink (Antique Linen=lys brun, Tea Dye= litt mørkere, Vintage Photo=varm brunfarge, Frayed Burlap= kaldere brunfarge, Walnut Stain= mørkbrun) eller noen andre brune stempelputer f.eks. Cat's Eye.

Dra med en svamp på kantene av papiret, eller med sirkelbevegelser innover arket hvis du ønsker mer brunfarge. Begynn gjerne med en lys farge innover arket og en mørkere på kanten!
Det er egentlig smak og behag som avgjør hvor mye en "distresser". Prøv deg frem!

3. Lag-på-lag. Vintage kort er ofte bygget opp lag-på-lag. Bruk kartong, flere mønsterark, boksider, blondeservietter og bølgepapp for å skape en 3D-effekt.
4. "Behandle" overflatene. Du kan for eksempel bruke Beeswax, Crackle Paint, Crackle Accent eller Sepia Accent for å lage en "gammel" overflate.
5.Vintage pynt. Her er mulighetene mange!
Roser, perler, bling, blonder, hamp-, jute- og bastbånd, tyll, glansbilder, servietter, billetter, pyntenåler, fjær, frimerken, metallpynt....det meste kan brukes :)



6. Som prikken over i:et er det fint å spraye over kortet med Glimmermist, f.eks. Pearl eller Iridescent Gold!
Noen linker til nettsider med vintagebilder:

Noen gode nettbutikker:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for tilbakemeldingene fra dere alle....Kjempe koselig...